Hamilelik fiziksel ve hormonal değişikliklerin yaşandığı bir süreç olduğu için hem hamilelik döneminin doğal etkileri hem de komplikasyonlar nedeni ile hamilelik dönemini yaşayan kadınlar için bazı zorlukları olabiliyor. Peki ” Gebelik komplikasyonları nelerdir? ”
Bulantı ve kusma
Bulantı ve kusma hamilelik döneminde en sık rastlanan gebelik komplikasyonlarındandır ve normaldir. Ancak, bulantı ve kusmanın şiddeti, anne adayına aşırı derece kilo kaybı yaşatıyorsa hemen doktoruna haber vermeli ve gerekli önlemleri alınmalıdır. Kusmanın kontrol altına alınamadığı durumlarda yaşanabiliyor ve anne adayının hastaneye bile yatması gerekebiliyor.
Gebelik şekeri
Hamilelik döneminde bazı durumlarda gebelik şekeri ortaya çıkabilmektedir fakat, hamileliği takip eden doktorla beraber hareket edilerek , kontrol altında tutulduğunda sorun yaşanmadan hamilelik tamamlanmaktadır. Tespiti için idrar ve şeker yükleme testi yapılıyor.
Preeklampsi ve yüksek tansiyon
Bu gebelik komplikasyonu, genellikle hamileliğin 20. haftasından sonra tansiyonun yüksek seyretmesi ve yapılan testlerde idrarda protein varsa tespit edilebiliyor. Erken dönemde çıkması doktorlar tarafından önemsenir zira erken doğumun en sık ikinci sebebidir.
Düşük
Eğer hamileliğin sonlanması 20 haftadan kısa sürede meydana geliyorsa bu duruma düşük, 20-37 haftalar arasındaysa bu duruma erken doğum denmektedir. Bazen sorun yokken de meydana gelebilir bu nedenle gebelik döneminde kanama gibi belirtilerde doktora başvurmak gerekir.
Amniyon sıvısı azlığı
Bebeği anne karnında koruyan amniyon kesesi içindeki bu sıvı gereğinden az mikratda iste nedeni araştırılmalı ve sonrasında dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Erken doğum neden olabilecek gebelik komplikasyonlarından biridir.
Sağlık sigortası gebelik komplikasyonlarını karşılar mı?
Başlıca ” Gebelik komplikasyonları “ bu şekildedir. Çoğunlukla her sigorta şirketinde sağlık sigortasında doğum teminatı bulunmaktadır. Bu teminatın her şirkette, bekleme süreleri farklı olabilir, hatta hamile iken doğum teminatı içeren paketlerde bulabilirsiniz. Fakat doğum teminatını kullanabiliyor olmanız hamilelik komplikasyonlarının karşılanabileceği anlamına gelmez. Yani gebelik komplikasyonlarını bazı şirketler karşılarken bazıları kapsam dışında bırakabiliyor.
Sonradan bir süprizle karşılaşıp büyük bedeller ödemek zorunda kalmamak için, poliçenizi yaptırmadan önce mutlaka “Gebelik komplikasyonlarının” poliçenizdeki yeri, limitleri ve koşulları hakkında bilgi almalısınız. Poliçeniz sadece ölçülebilir doğum masraflarını mı , hamilelik sürecinde meydana gelebilecek riskleri; meydana gelmesi durumunda çok daha büyük bedellere neden olacak, ölçülemeyecek diğer masrafları da kapsayacak mı? Hatta bu riskler meydana geldikten sonra bebeğin masrafları konusunda yaklaşımı nedir? Tüm bu soruların yanıtlarıyla karar verilirse, ileriye dönük belirsizlikleri azaltacak doğru seçime ulaşılabilir. Doğum teminatı hakkında daha detaylı bilgi ve fiyat almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.