Tamamlayıcı sağlık sigortası; SGK geçen anlaşmalı özel hastanelerdeki sağlık harcamalarındaki farkı ücretlerini karşılamaya yönelik bir poliçedir. Her sigorta poliçesinde olduğu gibi bazı kuralları ve uygulamaları vardır. Bunları bilmek hem doğru poliçeyi almak hem de kullanırken sıkıntı yaşamamak açısından önemlidir. Bu nedenle “Tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl işler?” “Tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl kullanılır?” sorularını sık sık duyarız.
Tamamlayıcı sağlık yatarak tedavi nasıl kullanılır?
Tamamlayıcı sağlık sigortasında, yatarak tedaviler için bekleme süresi 3 aydır. Ancak kırmızı alan denilen, hayatı tehdit eden, hızlı yaklaşım, değerlendirme ve tedavi gerektiren durumlar için bekleme süresi geçerli değildir. Geçmişe dayalı olmayan, sağlık sigortası genel şartlar ve poliçenizin özel şartlarına uygun yatarak tedaviler için 3 aydan sonra kullanılabilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedaviye giren durumlar:
- Ameliyatlı veya ameliyatsız olarak hastanede yapılan yatarak tedaviler,
- Standart oda / yoğun bakım odası, refakatçi yatak ve yemek giderleri,
- Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz tedavileri,
- Günübirlik tedaviler (Küçük cerrahi giderleri),
- Hayati tehlike oluşturan acil durum tedavileri
Bunun dışında : fizik tedavi, tıbbi malzeme, suni uzuv ve ede bakım gerektiren durumlarda olabilir. Anlaşmalı kurumlarda limitsiz %100 geçerlidir.
Tamamlayıcı sağlık ayakta tedavi nasıl kullanılır?
Ayakta tedavi kullanımlarında anlaşmalı kurumlarda, yine poliçe şartlarına uyan kullanımlarınız için, her hangi bir ek ücret ödemezsiniz. Yüksek ücretli MR, ultrason gibi ileri tanı yöntemleri için büyük avantaj sağlar. Üstelik doktor muayenesi ve aynı doktorun istediği tüm tetkikler tek bir kullanım olarak değerlendirilir. Doktorunuz farklı bir branşa sizi yönlendirirse, ayakta tedavi için ikinci kullanım olarak değerlendirilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedaviye giren durumlar:
- Doktor muayene,
- Röntgen,
- Laboratuvar tetkikleri,
- İleri tanı yöntemleri (MR, Tomografi, Ultrason,EKG ve Biyoksiler),
- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon .
Tamamlayıcı sağlık sigortası hastane seçimi;
Randevu alırken dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de anlaşmalı kurum seçimidir.
Anlaşmalı kurum seçerken;
- Öncelikle kurumun SGK ile anlaşması olmalıdır,
- Randevu aldığınız doktorun tamamlayıcı sigorta anlaşması olmalıdır,
- Ayrıca bazı hastanelerde sadece bazı branşlarla anlaşma yapılabildiği için , tamamlayıcı sağlık sigortasının, hangi branşlarda anlaşmalı olduğuna da bakmak gerekir.
Anlaşmalı kurumlara sigorta şirketinizin web sitesinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu kurumlardan randevu alırken , tedavi görmek istediğiniz branş ve doktorun anlaşma durumunu da sorgulayabilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatı nasıl kullanılır?
Doğum teminatı kullanımı çok detaylı bir konu olduğu için başka yazılarda inceledik. “Hamileyken özel sağlık sigortası yapılır mı?” ve “Doğum sigortası alırken sorulacak 7 önemli soru” yazılarımızı inceleyebilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl kullanılır? Daha detaylı bilgi ve fiyat almak için bize ulaşabilirsiniz.