Bebek doğmadan ismini, adını ve odasını hazırlarız fakat bebek için özel sağlık sigortası yaptırmak doğduktan sonra gelir aklımıza. Oysa daha anne karnında genlerinizi taşır ve hamilelikte yaşanan süreçte anne ile beraberdir.
Bebek için özel sağlık sigortası
Yeni doğan bebeğe doğmadan özel sağlık sigortası yapılabilir mi?
Bebeğe doğmadan özel sağlık sigortası yapılamaz fakat bazı şirketler annenin doğum teminatına hak kazanarak bebeği dünyaya getirmesi şartıyla, bebeği doğduğu gün itibariyle poliçeye dahil edip, bebeğin doğuştan gelen rahatsızlıklarını kapsam dahiline alırlar. Bu da bir nevi bebeğe doğmadan sağlık sigortası yapmak anlamına gelir.
Bebek doğduktan sonra sağlık sigortası nasıl yapılır?
Yeni doğan bebek için tek başına sağlık sigortası yapılır mı?
Yukarıda anlattığımız durum mevcut değilse, yani anne doğum teminatı kullanmadan bebeği dünyaya getirmişse sağlık sigortası olsun olmasın bebeğin poliçeye dahil edilmesi için genellikle bebek doğduktan sonra 15 gün beklenmesi gerekir ve bebek sağlıklı olsa bile doğuştan gelen rahatsızlıklar kapsam dışında olur. Çoğunlukla bebeklere anne ya da baba ile beraber sağlık sigortası yapılır. Yeni doğan bebeğe tek başına sigorta yapan şirketler vardır fakat fiyat yüksek olur ve neredeyse iki kişi fiyatına yakındır. Bebeğin tedavi görmesi gerekmeyen bir sağlık problemi (düşük doğum ağırlığı gibi) olsa bile poliçe açılmayabilir, bebeğe poliçe açabilmek için bekleme süresi uzatılabilir, prim artırılabilir.
Bebeğe hangi durumlarda poliçe açılmaz?
Yine anne doğum teminatı kullanarak bebeğini dünyaya getirmişse bazı şirketler her durumda bebeği poliçeye dahil eder fakat aksi durumda bekleme süresi sonunda bebek hastaneden çıkmamışsa, doğuştan ya da değil her hangi bir sağlık problemi varsa, sağlıklı olsa bile doğum ağırlığı çok düşükse ve buna benzer nedenlerden bebeğe poliçe açılmayabilir.
Yeni doğan bebek için sağlık sigortası fiyatları
Bebeğe sağlık sigortası yaptırmak avantajlı mı?
Bebekler sağlıklı dünyaya gelseler bile gelişimleri ve rutin aşıları için takip gerektiğinden neredeyse bir yetişkin birey fiyatına yakındır primleri. Ayrıca henüz dünyaya alışma sürecinde dış etmenlere bir yetişkinden daha fazla maruz kalabilecekleri ve dertlerini anlatamadığı için anlamlandıramadığımız her huzursuzlukta bebeği doktora götürme ihtiyacı da eklenirse özellikle ayakta tedavi kullanımları yüksek olur. Bu nedenle bebeğe sağlık sigortası yaptırmak avantajlıdır.
Bebek için özel sağlık sigortası yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
Doğum / hamilelik poliçesi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Söz konusu olan bebeğimizse hiç bir olumsuzluk düşünmeyiz fakat çevresel etmenler, yaşam koşulları stres gibi nedenler hamilelik sürecini dolayısıyla bebeği etkileyebilmekte ve anne babada ortaya çıkmasa bile taşıdıkları genetik hastalıklar bebekte ortaya çıkabilmektedir. (Konu ile ilgili yazımız için buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.) Böyle bir durumda onu en iyi koşullarda tedavi etmek maddi bir kaygı duymak istemeyiz. Bu nedenlerle daha hamilelik planlarken gerekli önlemleri alabiliriz. Yazımın başında da belirttiğim gibi ; bazı sigorta şirketleri annenin doğum teminatlarını kullanarak bebeği dünyaya getirmesi durumunda, bebeği doğum tarihi ile poliçenize dahil edip, bebeğin doğuştan gelen tüm rahatsızlıklarını kapsam dahiline alabiliyorlar.
Bebek için özel sağlık sigortası
Bebek için özel sağlık sigortası konusunu detayları ile inceledik. Mevcut poliçenizin bu konudaki yaklaşımını, sigorta şirketinizin uygulamalarını içeren “sağlık sigortası genel şartlarına” bağlı kalarak hazırladığı özel şartlarında bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve fiyat almak için bize ulaşabilirsiniz.