Doğum sigortası alırken dikkat edilmesi gerekenler

0
822
Doğum sigortası alırken sorulacak 7 önemli soru
Doğum sigortası alırken sorulacak 7 önemli soru

Doğum için sigorta yaptırmak istiyorsanız bu yazıyı dikkatle okumanızda fayda var. Zira doğum teminatı, her şirkette farklı şekillerde, sunulur ve standardı yoktur. Bekleme süresi bazen bir buçuk bazen bir sene bazen de beş ay ya da daha farklı zamanlarda olabiliyor. Hamileyken yaptırabileceğiniz planlarda sunulabiliyor. Elbette sağlıklı bir hamilelik süreci geçirerek sağlıklı bir bebek doğurmayı ümit ederiz fakat şimdiden önlemlerimizi alarak ileride doğabilecek olumsuzluklarda hem kendiniz hem de doğacak bebeğinizin hangi koşulda güvence altında olduğunu bilmek daha güvende hissettirmez mi? Öyleyse ” Doğum sigortası alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? ” inceleyelim.

Doğum sigortası alırken dikkat edilmesi gerekenler

1) Doğum teminatını hangi kurumlarda kullanabilirim? Bu kurumlarda doktor kısıtı var mı?

Anlaşmalı kurum sorarken , sadece hastaneyi değil, size uygun şubesini hatta düşündüğünüz bir doktor varsa teyit etmenizde fayda var.

2) Doğumla ilgili rutin giderler için limit var mı?

Doğumla ilgili rutin giderler de bütçenizde oldukça fazla yer kaplayan kalemlerdendir. Özellikle başlarda her şey yolunda olsa da hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bazı nedenlerle daha sık doktorunuza gitmeniz, tetkikler yaptırmanız gerekebilir.

3) Erken doğum karşılanıyor mu?

Olası bir gereklilik durumunda erken doğum masrafları karşılanması önemlidir zira karşılanmaması durumunda masrafları siz karşılamak zorunda kalabilirsiniz. Karşılanıyorsa koşulları ve limitleri nelerdir? öğrenmeniz, gereklilik durumunda bütçenizi hazırlamak açısından önemlidir.

4) Doğum komplikasyonları karşılanıyor mu?

Doğum komplikasyonlarının neler olduğunu başka bir yazımızda ele almıştık. Buradan ulaşabilirsiniz. Günümüz koşulları ve özellikle stres gibi etmenler bazen yaş gibi kriterler bu komplikasyonların yaşanma sıklığını ve doğum masraflarını da artırdığı için, kapsam dışı bırakılabiliyor. Yine kapsam dahilinde ise koşulu ya da limiti nedir? öğrenmeniz olası bir durum için hazırlıklı olmanız açısından önemlidir.

5) Bebek doğduktan sonra , bebeğe ait giderler , mesela kuvöz giderleri karşılanıyor mu?

Bebeğiniz doğduktan sonra siz her koşulda onun yanında olursunuz elbette olası bir durumda oluşabilecek maddi yükü tek başına göğüslememek için her türlü olasılığı şimdiden değerlendirmek de fayda vardır.

6) Bebek poliçeye eklenebiliyor mu? Eklenebiliyorsa ne zaman ? Koşulu var mı?

Doğum yaptığınız kurumun konforu kadar , bebeğiniz doğduktan sonra, onun sağlık hizmetlerini alacağı kurumun konforu da önemlidir. İlk 15 gün bebeğin sağlığı açısından kritiktir ve genellikle sigorta şirketleri bu süre sonunda bebeğinize hangi şartlarla poliçe açılacağına belki de açılamayacağına karar verirler. Bazı sigorta şirketleri de doğum teminatına hak kazanmanız koşulu ile bebeğinizi her durumda sigortalama sözü verirler.

7) Bebeğin doğuştan gelen hastalıkları kapsam dahiline alınabiliyor mu?

Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek en büyük temennimizdir fakat bazen planlamadığımız durumlarla karşılaşabiliriz. Bu nedenle en başından bütün olasılıkları düşünüp, gerekli önlemleri almak en doğal hakkınız.

Doğum sigortası alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bazılarını maddeler halinde inceledik. Doğum dünyanın en muhteşem olaylarındandır ve bu heyecanı yaşarken olası aksilikler nedeni ile maddi kaygı yaşamamak için yukarıdaki tüm maddeleri değerlendirip karar vermekte fayda vardır. Doğum sigortası hakkında daha fazla bilgi ve fiyat almak için bize ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz